Reivindicación deporte seguro

Tornarem a la pràctica esportiva preolímpica

Escrito por FCKBMT colaborador
On Ene 5, 2021

Les federacions esportives denuncien que tornarem a la pràctica esportiva preolímpica

  • Les entitats preparen una nova demanda judicial contra les decisions del govern.
  • La decisió d’aquest tancament és arbitrària i injustificada i és un greuge comparatiu amb la resta de comunitats, on  competeixen, i la resta de sectors que continuen operatius.

Barcelona, 4 de gener.

Les federacions esportives catalanes i la UFEC denuncien que aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català i els farà tornar als índexs de pràctica esportiva dels anys 80. Després de 9 mesos sense competició, el confinament, les restriccions horàries i de competicions, l’esport català i de base ha d’afrontar ara un nou tancament injust i arbitrari.

L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la COVID-19.

La pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També, la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant.

D’altra banda, les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament són totalment insuficient. Les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions d’euros mensuals, per tant demanem compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català.

Per tot plegat, presentarem una nova demanda judicial per ser una decisió sense fonament; i preguem al govern una rectificació i assumpció de responsabilitats.

SIGNAR PER FER DE L’ESPORT UN SERVEI ESSENCIAL:

Les noves limitacions a la pràctica esportiva, vigents del dia

7 al 17 de gener, inclouen:

  • El confinament territorial s’estableix en l’àmbit municipal. En l’àmbit de l’esport, es pot sortir del municipi corresponent per assistir a competició estatal, internacional o professional. Està permès la pràctica esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.
  • La pràctica esportiva a l’aire lliure dins del municipi es limita a grups de fins sis persones (incloent el personal tècnic, en el seu cas).
  • Tancament d’equipaments esportius coberts, a excepció de les piscines.
  • Obertura de piscines per pràctica individual, amb aforament màxim del 30% i control d’accés. Es permet l’ús de vestidors.
  • Obertura d’equipaments esportius descoberts per pràctica individual o en grups de fins a sis persones (incloent el personal tècnic, en el seu cas), amb aforament màxim del 50% i control d’accés. No es permet l’ús de vestidors a excepció dels usuaris de piscines.
  • La competició d’àmbit català resta suspesa.
  • Està permesa la  celebració de competició estatal, internacional o professional

FCKBMT colaborador

ARTICLES RELACIONATS 

Marques Col.laboradores amb la

Federació Catalana de Kick Boxing i Muay Thaï

Danger boxing equipment logo
Danger boxing equipment logo
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700

Comentarios

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Share This