DIsciplines
y reglaments

les nostres disciplines

Kick Boxing

Full contact

Muay Thai

Boxa xinesa

Yoseikan budo

Reglaments

Regl. Gen. Ring Sport Amateur

Regl. Gen. Tatami Sport

Equipació tatami

Equipació ring sport

K1 LIGHT

K1 STYLE AMATEUR

PRO K 1

PRO LOW KICK

CLASE GOLDEN AMATEUR

Low-Kick Amateur

Light contact

Amateur Kick Light

point fighting

PRO FULL CONTACT

FULL CONTACT AMATEUR

Muay thai Amateur

Muay thai Profesional

Discipline

kick boxing

A mitjans dels anys seixanta el japonès Kurosaki, practicant de Karate Kiokushinkaï viatja a Tailàndia i descobreix el Muay-Thaï. A la seva tornada al Japó decideix barrejar les seves tècniques de Karate amb les del Muay- Thaï, suprimint els cops de colze i genoll, naixent un nou esport denominat kick (patejar) boxing (boxejar).
En busca d’ adversaris per als nous practicants de Kick-Boxing japonesos, es buscant campions de karate, Sabate, Full-Contact, etc. Entre els estrangers que mes èxits van aconseguir, destaquen el francès practicant de Sabate, Christian Guillaume, que en 1969 va aconseguir quatre victòries i dos nuls. Y el americà Benni “The Jet” Urquidez que en 1977 guanyaria a Tatsuyuki Suzuki per k.o. en quatre assalts. Suzuki va esta considerat invatut al posseir 126 combats amb 126 victòries, 122 per k.o.

En 1973 Urquidez y Howard Hanson van crear la W.K.A. (Associació Mundial de Karate), canviant anys desprès la “K” de karate per la de Kick-Boxing. Els campions mes coneguts son Rob Kaman, Benni Urquidez, Dennos Alexio i Ernesto Hoost.
Reglament: Els cops de puny i cama estan autoritzats per sobre de la cintura, els escombrats i low-kicks (cops amb la cama a la cuixa) estan autoritzats.

Els combats amateurs és celebren a tres assalts, i els professionals passen dels cinc assalts, 10 en Campionats d’Europa i 12en el campionat del Món, amb un descans d’un minut entre assalt. Els cops amb la cama a la cuixa (low-kick) solen marcar la diferència en els combats.

Indumentària: Pantalons curts, guants,protector per la boca i genitals, en combats femenins han de portar protector de pit, i botins (opcionals en professionals).
Comentari: És el sistema més practicat , ja que el low-kick és practica també a Àsia, part d’Europa i Amèrica.

Discipline

full contact

Altres noms: Boxa Americana, Kick-Boxing Amèrica i Karate al k.o. | Origen: E.E.U.U.

En setembre de 1974, el promotor americà Mike Anderson, organitza els primers campionats del Món de Full-Contact entre una selecció Europea i una Americana a tres assalts. Els difusors principals van ser Bill Wallace i Joe Lewis. La primera Associació americana que va agrupar a tots els karateques i taekwondoques va ser la P.K.A. (Associació Professional de Karate). Aquesta associació va funcionar exclusivament a Amèrica fins 1976, any en el qual el hispano-francès Dominique Valera el va introduir en Europa via França. En Suïssa és va crear la E.P.K.A. (versió Europea de la P.K.A.) per els hispano-suïssos Cañabate, actualment transformada en I.S.K.A. (Internacional Sport Kick-Boxing Associació).
Els campions més coneguts són : Will Wallace, Jean Yves Theriaoult i Rick Roufus.

Reglament: Els cops de puny i cama estan autoritzats per sobre de la cintura i els escombrats exteriors. En alguns organismes és obligatori donar 8 cops de cama per assalt.
Els combats és celebren a tres assalts de dos minuts en amateur i a partir de cinc assalts en professional. 10 assalts per un títol Europeu i 12 un Mundial, amb un minut de descans entre assalts.

Indumentària: Pantaló llarg, protectors per les cames, botins, guants, protector per la boca i genitals.
Comentari: Al ser un sistema sense donar cops a les cames (regles asiàtiques) no és practica a l’ Àsia.

Discipline

Muay thai

Altres noms: Boxa thaï, Thaï-Boxing. | Origen: Tailàndia

És tenen dades de que en 1411 ja és practicava una forma rudimentària de Muay-Thaï, fent-se els combats en un cercle fet al terra, s’utilitzava una conxa de mar com a protector de genital i unes benes en las mans com a única protecció. Considerat com un Art Marcial, la BOXA DELS 8 COPS (dos colzes, dos genolls, dos cames, dos punys) és practicat per més de 100.000 professionals a Thailàndia. Alguns dels organismes més reconeguts són I.F.M.A., W.H.T.C., I.A.M.T.F.
A Europa els holandesos Jan Plas i Tom Harrick van ser el que van introduir aquest esport a mitjans dels anys 70.
Els campions més reconeguts són : El mític Samat Payakaroom, Pud Pad Noi, Kronsak, Diesel Noi, Rob Kaman i Ramon Dekker.

Reglament: Autoritzats els cops de puny i cames per sobre de la cintura, low-kick, colzes, genolls, escombrats i projeccions.
Els combats amateurs és celebren a 5 assalts de 2 minuts i els professionals a un màxim de 5 assalts de 3 minuts amb dos minuts de descans entre assalts.

Indumentària: Pantalons curts, protector de boca i genitals,i guants.
Comentari: És l’únic sistema que té un vall cerimonial abans del combat conegut com a Ram Muay, i l’ únic que durant el combat és celebra amb música.

Discipline

BOXA XINESA

Origen: Xina

La Boxa Xinesa és remunta al famós temple de Shaolin d’on surten diferents sistemes de defensa personal, que barregen amb els sistemes de combat del exèrcit, tant amb armes com sense elles.

Regles: Les diferents modalitats esportives actuals és realitzen tant en tatami com a un ring. Existeixen diferents nivells, de menys contacte, de ple contacte, de combat en peu, amb projeccions i de lluita en el terra.
Las categories de pes són 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90 i més de 90 kg.

Els combats amateurs són de tres assalts de dos minuts, els de amateur d’ elit són de quatre o cinc assalts de dos minuts i els professionals pactats de cinc assalts de tres minuts, dos assalts de cinc minuts o tres assalts de cinc minuts.

Discipline

YOSEIKAN BUDO

El Yoseikan Budo

fue creado en los años 1960 por Hiroo Mochizuki (1936 – ), hijo del meijin (gran maestro) Minoru Mochizuki. Hiroo empezó el aprendizaje de las artes marciales cuando tenía 7 años, aprendiendo kendō con su padre. El maestro Hiroo Mochizuki aprendió varias artes marciales orientales como: Aikidō, Jujitsu, Iaidō, Judo, Kendō y Karate (estilos Shotokan y Wado ryu). Asimismo practicó asiduamente boxeo y savate.

Una de las principales causas de que Hiroo creara su arte marcial fue el descubrimiento y desarrollo de la potencialidad de la llamada teoría de la Onda de choque, mediante la cual simplifico los principios de las diferentes disciplinas estudiadas, estructurándolas bajo un solo formato, mucho más moderno, competitivo y vistoso.

Es interesante notar que el Yoseikan Budo aunque maneja grados, no usa los cinturones o cintas de colores para diferenciarlos. Sino un solo modelo de uniforme para todos sus practicantes, a similitud del arte marcial moderno de la espada japonesa o Kendo.

Marques Col.laboradores amb la

Federació Catalana de Kick Boxing i Muay Thaï

Danger boxing equipment logo
Danger boxing equipment logo
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700
FUJIMAE_CORPORATIVE_VERTICAL_700

FCKBMT

Bigger.Faster.Stronger

contacte

Política de privacidad

14 + 1 =

El nostre horari d’atenció

Dilluns-Dijous: 10am – 11pm

Dissabtes: (Formulari contacte)

Diumenge: Tancat (Formulari contacte)

Pots posar-te en contacte amb nosaltres amb el formulari de contacte